“Her bireyin hayata karşı bir tavrı, düşüncesi, duruşu olmalı”
Futbola özgü bir başlıkla başlayalım.
‘Oyun Kurucu’ ne demek, önce buna bir göz atalım.
Oyun Kurucu: Takımın oyun gücünü, taktik düşüncesini hayata geçiren, oyunu kontrol eden, top tekniği, yaratıcılığı ve pas yüzdesi ile hem hücum (Gol) yollarını açmaya çalışan, hem de savunma çıkışlarını en güvenli şekilde yapan oyuncudur.
Bir önemli görevinde takımda savunma oyuncusu gibi gözüken, kendisini unutturup (Gizli Santrafor) gol veya goller atan kişiye servis (Pas) yapan oyuncudur da.
Ülkemizde son günlerde gündeme gelen "İP" atma yarışı ile devam eden, gündem değiştirme devam ediyor… Oyunun "Oyun Kurucusu" siyaset sahnesinde çok eski ve tecrübe sahibi bir isimdir. Gizli santraforun önünü açacak, alan yaratacak hamleler yapmak gerçeği gün gibi aşikardır. Hal böyle olunca takımın gizli santraforu kendini saklama gerçeğini çok iyi yaparak “Pragmatizm" (kendi çıkarını gözleme) için sisli ve puslu havayı beklemektedir.
Futbolda Mental Yorgunluk Performansı Etkiler Mi?
Oyuncuların sık aralıklarla maç oynama trafiği nedeni ile yaşadıkları "Stres, Kaygı, Öfke Problemi ve Sakatlık" korkusu elbette performansı etkiliyor. Bu düşüş müsabakalarda, pas hatası, top kayıpları, kötü kontrol, isabetsiz vuruşlar, özgüven eksikliği ve kramp olarak oyuncularda gözlemlenebilir.
Bu gibi durumlarda yorulan beyin, emir vermekte ve uygulamakta zorlanır. Bir oyuncu fiziksel olarak ne kadar üst düzey olsa da "Mental Yorgunluk" performansı etkileyecektir.
"Emperyalizme" karşı başlatılan mücadelenin 101. Yılı tüm ülkeme kutlu olsun.
Karanlığa HAYIR, Aydınlık ve Aydınlanma için MÜCADELEYE DEVAM!