Kabuklu Fındık Nedir?

Fındık 01.01.2025 - 02:12, Güncelleme: 01.01.2025 - 02:12
 

Kabuklu Fındık Nedir?

Kabuklu fındık, aslen bildiğimiz fındığın çotanaklarından ayrılmış, kahverengi sert kabuğu kırılmamış halidir. Giresun fındığı kalitesi ile taptaze fındıkların yetiştikleri doğal cennet vadilerden toplandıktan sonra özenle seçilerek ayıklanması ve yüksek teknolojili tesislerde sofralara misafir olmak üzere hazırlanmasıdır.

Organik fındık çeşitleri, yuvarlak yapılı, yağlı, tombul, birinci sınıf fındıklardır. Giresun tombul fındık, kolay kırılabilen yuvarlak kabuğu ile fındıkkıranların favori fındığıdır. Ayrıca kolaylıkla soyulabilen iç kabuğu, beyaz iç fındık severler için leziz bir opsiyon oluşturur. Dünyanın bilinen en kaliteli fındığı olan Giresun kabuklu fındık, kabuğunun altındaki etli yemiş ile uluslararası bir üne sahiptir. Kabuklu Fındık Besin Değerleri Kabuklu fındık, dalından taze koparılmış %100 natürel yapısı ile yüksek besin ve enerji değerli bir fındık türüdür. Köklerini besleyen emektar ağaçlardan zengin bir miras alan Giresun fındığı içerisinde yüksek oranda mineral ve vitamin bulunur. Göz, cilt, saç, diş, kemik ve iç organların sağlıklı yapısını destekleyen Potasyum, Magnezyum, Demir, Kalsiyum mineralleri ile E, A, B grubu vitaminler fındığın zengin yapısını oluşturan cevherlerden yalnızca bazılarıdır.   100 gram kabuklu içerisinde aşağıdaki besin değerleri mevcuttur:   Besin Değeri Birim Enerji 2627/628 Kj/kcal Yağ 60,75 Gram (g) Karbonhidrat 16,7 Gram (g) Protein 15 Gram (g)   Kabuklu Fındık Nasıl Tüketilir? Kabuklu fındık, farklı alanlarda farklı şekillerde tüketilir. En çok kullanıldığı sektörler ise çikolata ve pastacılık-fırıncılıktır. Çikolata, dondurma, gofret ve kavanoz çikolata reklamlarında izlediğimiz dumanı tüten lezzetli fındıklar, Giresun kalite tombul fındıklar arasından seçilir. Dolayısı ile reklamcılık endüstrisinde de oldukça meşhur bir fındık olduğunu söyleyebiliriz. Ancak taptaze fındıklarının en iyi nasıl tüketildiğini en çok da maharetli anneler, ağzının tadını bilenler ve fındık severler bilir. Siz de kabuklu fındığı dilerseniz kavurarak, dilerseniz pasta börek dekoru olarak, dilerseniz butik çikolata ve lokumlarınızın üretiminde ya da bir avuç kuru meyveyle birlikte tüketebilir, nefis Karadeniz fındığı kalitesini tadabilirsiniz.
Kabuklu fındık, aslen bildiğimiz fındığın çotanaklarından ayrılmış, kahverengi sert kabuğu kırılmamış halidir. Giresun fındığı kalitesi ile taptaze fındıkların yetiştikleri doğal cennet vadilerden toplandıktan sonra özenle seçilerek ayıklanması ve yüksek teknolojili tesislerde sofralara misafir olmak üzere hazırlanmasıdır.

Organik fındık çeşitleri, yuvarlak yapılı, yağlı, tombul, birinci sınıf fındıklardır. Giresun tombul fındık, kolay kırılabilen yuvarlak kabuğu ile fındıkkıranların favori fındığıdır. Ayrıca kolaylıkla soyulabilen iç kabuğu, beyaz iç fındık severler için leziz bir opsiyon oluşturur. Dünyanın bilinen en kaliteli fındığı olan Giresun kabuklu fındık, kabuğunun altındaki etli yemiş ile uluslararası bir üne sahiptir.

Kabuklu Fındık Besin Değerleri

Kabuklu fındık, dalından taze koparılmış %100 natürel yapısı ile yüksek besin ve enerji değerli bir fındık türüdür. Köklerini besleyen emektar ağaçlardan zengin bir miras alan Giresun fındığı içerisinde yüksek oranda mineral ve vitamin bulunur. Göz, cilt, saç, diş, kemik ve iç organların sağlıklı yapısını destekleyen Potasyum, Magnezyum, Demir, Kalsiyum mineralleri ile E, A, B grubu vitaminler fındığın zengin yapısını oluşturan cevherlerden yalnızca bazılarıdır.

 

100 gram kabuklu içerisinde aşağıdaki besin değerleri mevcuttur:

 

Besin Değeri

Birim

Enerji

2627/628

Kj/kcal

Yağ

60,75

Gram (g)

Karbonhidrat

16,7

Gram (g)

Protein

15

Gram (g)

 

Kabuklu Fındık Nasıl Tüketilir?

Kabuklu fındık, farklı alanlarda farklı şekillerde tüketilir. En çok kullanıldığı sektörler ise çikolata ve pastacılık-fırıncılıktır. Çikolata, dondurma, gofret ve kavanoz çikolata reklamlarında izlediğimiz dumanı tüten lezzetli fındıklar, Giresun kalite tombul fındıklar arasından seçilir. Dolayısı ile reklamcılık endüstrisinde de oldukça meşhur bir fındık olduğunu söyleyebiliriz. Ancak taptaze fındıklarının en iyi nasıl tüketildiğini en çok da maharetli anneler, ağzının tadını bilenler ve fındık severler bilir. Siz de kabuklu fındığı dilerseniz kavurarak, dilerseniz pasta börek dekoru olarak, dilerseniz butik çikolata ve lokumlarınızın üretiminde ya da bir avuç kuru meyveyle birlikte tüketebilir, nefis Karadeniz fındığı kalitesini tadabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve saltkaradeniz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.