Ordu’da Sarıca Arıları Kahverengi Kokarca Avında görüntülendi

Fındık 05.10.2024 - 15:25, Güncelleme: 05.10.2024 - 15:25
 

Ordu’da Sarıca Arıları Kahverengi Kokarca Avında görüntülendi

Ordu’da sarıca arılar, kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadele ediyor.

Ordu’da tarım alanlarına zarar veren kahverengi kokarca böceğiyle mücadelede önemli bir müttefik ortaya çıktı: Sarıca arılar. Yabani arılar, bu zararlı böcekleri avlayarak doğal bir denge sağlıyor. Ancak, tarım zehirlerinin kullanımı bu arıların ölümüne yol açarak zararlılarla doğal mücadeleyi engelliyor. Uzmanlara göre, Ordu’daki kokarca böceklerinin çoğalmasının sebeplerinden biri, tarımda kullanılan zehirlerin bu faydalı arıları öldürmesi. Özellikle birçok arıcı, sarıca arıları öldürmek için tuzaklar kuruyor, ancak bu durum tarımsal ekosisteme zarar veriyor. Bu arılar, zararlı böceklerle beslenme konusunda uzman ve böcek popülasyonunu kontrol altına alarak ekosisteme katkı sağlıyorlar. Mesudiye'de ise kahverengi kokarca sorununun yaşanmamasının ana nedeni, bölgede tarım zehri kullanılmaması. Tarım zehri olmayınca sarıca arılar hayatta kalıyor ve zararlıları avlayarak doğal bir denge sağlıyorlar. Uzmanlar, bu arıların öldürülmesinin aslında tarım alanlarına daha büyük zararlar getirebileceği konusunda uyarıyor.
Ordu’da sarıca arılar, kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadele ediyor.

Ordu’da tarım alanlarına zarar veren kahverengi kokarca böceğiyle mücadelede önemli bir müttefik ortaya çıktı: Sarıca arılar. Yabani arılar, bu zararlı böcekleri avlayarak doğal bir denge sağlıyor. Ancak, tarım zehirlerinin kullanımı bu arıların ölümüne yol açarak zararlılarla doğal mücadeleyi engelliyor.

Uzmanlara göre, Ordu’daki kokarca böceklerinin çoğalmasının sebeplerinden biri, tarımda kullanılan zehirlerin bu faydalı arıları öldürmesi. Özellikle birçok arıcı, sarıca arıları öldürmek için tuzaklar kuruyor, ancak bu durum tarımsal ekosisteme zarar veriyor. Bu arılar, zararlı böceklerle beslenme konusunda uzman ve böcek popülasyonunu kontrol altına alarak ekosisteme katkı sağlıyorlar.

Mesudiye'de ise kahverengi kokarca sorununun yaşanmamasının ana nedeni, bölgede tarım zehri kullanılmaması. Tarım zehri olmayınca sarıca arılar hayatta kalıyor ve zararlıları avlayarak doğal bir denge sağlıyorlar. Uzmanlar, bu arıların öldürülmesinin aslında tarım alanlarına daha büyük zararlar getirebileceği konusunda uyarıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve saltkaradeniz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.