Kabuklu Tuzlu Fındık Nedir?
Tuzlu fındıkları lezzet serüvenine, dalından taptaze toplanan Giresun fındığı çeşitlerinin tecrübeli ellerde özenle seçilmesi ve yeşil yapraklarından ayrılması ile başlar. Ardından uygun değer ısıl derecelerde kavrulan fındıklar tuzlanarak bu nefis atıştırmalık üretilir. Kabuğu ile birlikte kavrulan fındık, Karadeniz’in cennet vadilerinden aldığı tüm aromatik zenginliği meyvesine verir ve çifte lezzet yaratır. Size yalnızca bu natürel güzelliği afiyetle yemek kalır.
Kabuklu Tuzlu Fındık Besin Değerleri
Kabuklu tuzlu fındık, kabuğun altındaki saklı cevherler ile oldukça faydalı ve besin-enerji değeri yüksek bir atıştırmalıktır. Folik asit, Omega 3 gibi doymamış yağ asitleri, Kalsiyum, Çinko, Demir, Magnezyum, Potasyum gibi zengin mineraller ve E, K, B, A grubu vitaminler ile besleyici olduğu kadar sağlıklı olan bu organik fındık çeşidi, çiğ fındıktan farklı olarak kavrulmuş, tuzlu ve lifli yapısı ile daha doyurucudur ve tokluk hissi verir.
100 gram tuzlu kabuklu fındık içerisindeki besin değerleri şu şekildedir:
Besin Değeri
Birim
Enerji
3111/744
Kj/kcal
Karbonhidrat
1,5
Gram (g)
Yağ
61,7
Gram (g)
Tuz
0,6
Gram (g)
Şeker
1,0
Gram (g)
Doymuş Yağ
5,9
Gram (g)
Kabuklu Tuzlu Fındık Nasıl Tüketilir?
Tuzlu fındıkğı ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Ancak kavrulmuş kabuklu tuzlu fındık, çiğ fındığa göre daha yüksek bir kalori değerine sahiptir. Dolayısı ile her ne kadar bu lezzet şölenine karşı koymak zor olsa da özellikle diyet listelerine ölçülü porsiyonlarda eklenmelidir. Her gün bir iki avuç kavrulmuş tuzlu fındık hem fındığın besin değerlerinden en iyi şekilde faydalanmanızı hem de yarattığı tokluk hissi ile kalori kontrolü yapabilmenizi sağlar.